Het domein Pijn.nl is een donatie van Stijn Gooskens (Nijmegen, 1977). Stijn brak op 16-jarige leeftijd zijn been bij een trampolinesprong. Na een moeizame herstelperiode volgde nog een posttraumatische dystrofie. Zijn eerste kennismaking met pijn.

Tien jaar later maakte hij weer een sprong, deze keer uit een brandend huis, met een verbrijzelde lendenwervel tot gevolg. Na zes maanden revalidatie moest hij leren leven met een partiele dwarslaesie en zenuwpijn.

Door zijn beperking, maar ook door zijn onafhankelijke, creatieve geest was een reguliere baan geen optie en ging hij als ZZPer aan de slag. Hij raakte langzaam thuis in de wereld van domeinnamen en bouwde in vijf jaar tijd een bloeiende handel op.

Pijn, en zijn gevecht ertegen, was een rode draad in zijn leven en zo kocht hij de naam Pijn.nl. Hij nam in 2012 contact op met de pijnpoli van het Radboudumc. Hij wilde zijn bijdrage leveren aan de pijnbestrijding en deze domeinnaam schenken met als doel hier een site van te laten bouwen. Na zijn overlijden in januari 2013 heeft zijn familie dit traject voortgezet.

Beide gaat het om de lijn (Stijn Gooskens/Neeltje van Beveren)

het is niet druk vandaag er zal
iets te doen zijn ergens.
of liever iets te
doen alsof.

in een boom: ‘hartje mathilde’.
de ander is verdwenen.
en: ‘parkinson was
hier. hij rilde.'

sommige lopen met hun hond,
andere joggen. beide
gaat het om
de lijn.

op de grond ligt een pleister.
ik denk aan de wond,
waar ze hoorde.
die schrijnt.

in de vijvers zwemt dociel
van brood naar brood
een tweetal eenden.
is dat genieten?

het park heeft veel van vroeger.
daar ben je achteraf.
zolang het duurt is
het zoeken.